Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Kermisseizoen van start: Voelen we ons veilig in de attracties? 

01062023 Voxpop kermis Geesteren
Geesteren vertelt of ze zich veilig voelen in kermisattracties
Beeld:

GEESTEREN - ''Ik voel me veilig omdat ieder jaar dezelfde attracties er staan'', zegt een inwoner uit Geesteren. De kermisattracties worden in het kermisseizoen iedere week op- en afgebouwd. Twente FM vraagt aan mensen of ze zich veilig in de attracties voelen.


''Meestal gebeuren dat soort ongelukken in het buitenland'', zegt een bewoner. Bij de attracties wordt altijd toezicht gehouden door één of meerdere kermisexploitanten. Kermisattracties worden groter en heftiger. De wettelijke regels zijn daarom strenger geworden. In Nederland zijn de regels strenger dan in het buitenland. De Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) controleert of kermisexploitanten zich aan de regels houden.

Aanleiding

De risico's nemen toe, door groei van de techniek worden attracties groter, heftiger en hoger. De kermisexploitant is verantwoordelijk voor het onderhoud op de attractie en de op-en-afbouw. Er is de afgelopen jaren in het buitenland een aantal ongelukken gebeurd met kermisattracties. De attractie is te laat gekeurd of door een storing. ''Ik vertrouw de attracties, volgens mij is er nog nooit iets gebeurd.''
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.