Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ardjoena Soerjadi vervangt broer Wibi in jury Hengelose Maestro 2023

230605 ardjoena soerjadi BRAANKER FOTOGRAFIE
Ardjoena Soerjadi vervangt z'n broer Wibi in de jury.
Beeld: BRAANKER FOTOGRAFIE

Nog precies vijf dagen, dan worden Melvin de Boer, Jan van Halst, Brigiet Schoemaker, Judith Hartman, Jeffrey Spalburg, Martine Fabels of Sander Schelberg voor de spreekwoordelijke leeuwen gegooid. Een van deze zeven min of meer bekende Hengeloërs wordt zaterdagavond gekroond tot 'Hengelose Maestro 2023'. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor het evenement in Schouwburg Hengelo.

Tegenslag

Mieke Gondrie, die het feestje namens de Mixed Lions Hengelo mede organiseert, heeft de afgelopen tijd met wat tegenslag te maken gehad, maar niet dermate ernstig dat de bijzondere muziekavond geen doorgang kan vinden. "Meest pijnlijk vond ik wel het afzeggen van jurylid Wibi Soerjadi. Ik had hem namelijk zelf vastgelegd. Hij blijkt nu plotseling verhinderd, maar heeft gelukkig voor vervanging gezorgd. Zijn broer Ardjoena, ook een bekend musicus en dirigent, komt in zijn plaats naar Hengelo."

230512 maestro training
Lees ook
'Hengelose Maestro 'n feestje? Ik sta steeds weer met knikkende knieën op de bok!'

Ongeluk

Daarnaast heeft de geplande presentator Pim Paalhaar een ongeluk gehad, maar ook daarvoor is inmiddels vervanging geregeld, vertelt Gondrie: "We hadden Bert Eeftink al gevraagd om als veilingmeester te fungeren, hij zal daarnaast nu ook de dagpresentatie voor zijn rekening nemen."

De zeven genoemde Hengeloërs zullen zaterdagavond vanaf 20.00 uur met hun eigen baton in de hand ieder twee muziekstukken mogen dirigeren. Een vakjury zal bepalen wie het volwassenenorkest van Armonia het best kan laten klinken.

“De zeven aspirant-maestro’s hebben allemaal een veilingstuk ingebracht, dat op de avond zelf onder de hamer gaat.”

Veilingitems

Aan dit evenement in Schouwburg Hengelo is een goed doel verbonden. Met de uitverkiezing wordt geld opgehaald om Hengelose kinderen een jaar lang kennis te laten maken met muziek. Gondrie: "Alle entreegelden gaan naar dat goede doel, evenals de opbrengst van de veiling. De zeven aspirant-maestro’s hebben allemaal een veilingstuk ingebracht, dat op de avond zelf onder de hamer gaat."

“Judith Hartman heeft een door Ilse DeLange ingespeelde en gesigneerde gitaar in de aanbieding.”

Gitaar van Ilse de Lange

Mieke Gondrie laat weten dat alle veilingitems op de website vermeld staan: "Cabaretier Jeffrey Spalburg biedt aan een intiem optreden te verzorgen bij mensen thuis, oud-voetballer Jan van Halst biedt een masterclass 'Leiderschap en teamontwikkeling' aan en RTV Oost-directeur Judith Hartman heeft een door Ilse DeLange ingespeelde en gesigneerde gitaar in de aanbieding."

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.hengelosemaestro.nl

230605 jan van halst maestro ERICBRINKHORST
Jan van Halst biedt een masterclass 'Leiderschap en teamontwikkeling' aan
Beeld: Eric Brinkhorst / Hengelose Maestro
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.