Verkeer
Stuur appje
Zoek

Academiespeler Irakli Yegoian tekent contract bij FC Twente

20230602 Irakli Yegoian tekent contract Foto FC Twente Media
Yegoian zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2025 met de optie voor nog een seizoen
Beeld: FC Twente Media

Irakli Yeagoian, afkomstig uit de FC Twente/Heracles Academie, heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij FC Twente met de optie voor nog een seizoen. "Vanaf het allereerste moment is het mijn grote droom geweest om profvoetballer te worden.”

Irakli Yegoian is geboren in Georgië en kwam op jonge leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Op 9-jarig leeftijd kwam hij in de jeugdopleiding van Ajax terecht. In de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar FC Twente.

'Enorme drive'

Technisch directeur Jan Streuer: “Irakli heeft dit seizoen als jeugdspeler de nodige ervaring opgedaan bij het eerste team en een goede ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft een enorme drive om te slagen als prof en we hebben er vertrouwen in dat hij komend seizoen een nieuwe stap kan maken, zodat hij bij FC Twente een mooie toekomst tegemoet gaat.”

“Ik heb er altijd hard voor gewerkt en de tegenslagen die ik heb gehad en de twijfels in de jeugd hebben mij alleen maar sterker gemaakt.”

Grote droom

Voor Yegoian is het tekenen van zijn eerste profcontract heel speciaal. “Vanaf het allereerste moment is het mijn grote droom geweest om profvoetballer te worden. Dit contract is een heel grote beloning en voor mij ook een soort opluchting. Ik heb er altijd hard voor gewerkt en de tegenslagen die ik heb gehad en de twijfels in de jeugd hebben mij alleen maar sterker gemaakt.”

Sinds de voorbereiding op dit seizoen sluit de 19-jarige middenvelder met regelmaat aan bij het eerste elftal. “Ik kijk terug op een heel mooi seizoen. Vorig jaar was ik net klaar bij Onder 18 en mocht ik meetrainen met het eerste, minuten maken in oefenwedstrijden en ben ik in de winterstop mee geweest op trainingskamp. Ik heb in korte tijd veel mogen leren en ik weet dat er voor mij nog veel te ontwikkelen is. Aan het nieuwe seizoen denk ik nog helemaal niet. Ik ben vooral met nu bezig en wil mij elke dag focussen op het voetbal. Door hard blijven te werken valt het uiteindelijk wel op zijn plek.”

Zerrouki

Yegoian woont sinds 2017 bij hetzelfde gastgezin als Ramiz Zerrouki. Aan hem heeft hij veel te danken. "Hij heeft mij altijd overal bijgeholpen. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Hij is een top gozer.”

20230322 Irakly Yegoian bezorgt FC Twente oefenwinst tegen Vfl Bochum Foto FC Twente media Stef Heerink
Lees ook
Late goal van Yegoian bezorgt FC Twente de winst in oefenwedstrijd tegen Vfl Bochum
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.