Verkeer
Weer
Zoek

Late goal van Yegoian bezorgt FC Twente de winst in oefenwedstrijd tegen Vfl Bochum

Een jeugdig FC Twente heeft woensdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd gewonnen van Vfl Bochum. Vlak voor tijd maakte Irakli Yegoian de winnende treffer.

En wat voor één: na een pass van Sem Steijn speelde Yegoian zichzelf goed vrij om vervolgens de bal prachtig binnen te krullen in de rechterbovenhoek.

Gastspeler

Het was één van de opvallendste momenten woensdag in een oefenwedstrijd waarin niet heel veel gebeurde. Zoals gezegd trad FC Twente aan met een jeugdig elftal. De selectie bestond grotendeels uit Academiespelers. Én een gastspeler. Voor rust was Noel Futkeu de spits van dienst. Hij speelt momenteel bij Schwarz-Weiss Essen dat uitkomt in de Oberliga Niederrhein, het vijfde niveau in Duitsland.

Futkeu scoorde 28 doelpunten in 27 wedstrijden en speelde zich daarmee in de kijker bij de scouting van FC Twente. Om hem in actie te kunnen zien werd aan Ron Jans gevraagd of de spits in de oefenwedstrijd minuten kon maken. "Normaal hou ik daar niet zo van," laat de trainer na afloop weten. Maar, Jans kon hem nu wel goed gebruiken. "Manfred Ugalde is geblesseerd en Ricky van Wolfsinkel kon wat rust pakken, dus het kwam voor beide kanten goed uit."

Het bleef dus bij een halve wedstrijd en dat was niet zonder reden: woensdagavond moet Futkeu nog een wedstrijd spelen met zijn eigen team. De aanvaller liet wel een frisse indruk achter bij Jans.

In de eerste helft was de gemiddelde leeftijd bij FC Twente nog wel iets hoger met Smal, Misidjan en Brenet in de basis. Sem Steijn, Max Bruns en doelman Tyton speelden de hele wedstrijd. Zij zagen de gemiddelde leeftijd in de tweede helft drastisch naar beneden gaan.

In beide helften kregen beide ploegen een paar kleine mogelijkheden. Na het doelpunt van Yegoian vlak voor tijd kreeg Bochum nog een kans op de gelijkmaker, maar die poging zeilde over.

Opstelling

Tyton, Brenet, Bruns, Driezen (78' Donald), Smal (46'Geypens), Besselink, Steijn (46' Yegoian), Vlap (46' De Lange), Misidjan (46' Bostdorp), Futkeu (gastspeler) (46' Van Hees), Sybrandy.

Foto: FC Twente Media / Stef Heerink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.