Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sportcomplex Diekman staat straks leeg, FC Twente Vrouwen verhuist naar Sparta Enschede

Het Diekman Still
Beeld: Videostill

FC Twente Vrouwen heeft komend voetbalseizoen noodgedwongen een andere thuisbasis. De damestak van de voetbalclub gaat na de zomervakantie spelen op de velden van Sparta Enschede op sportpark Schreurserve. De verhuizing is noodzakelijk, omdat op het huidige complex, Sportpark Diekman-West, geen plek meer is.

In de wekelijkse nieuwsbrief van algemeen directeur Paul van der Kraan staat dat FC Twente Vrouwen moet verhuizen omdat de gemeente ‘een clustering van voetbalverenigingen’ initieert. Een opvallende uitleg, omdat er op het complex zelf niets wordt geclusterd: de voetbalverenigingen PW en Sportclub Enschede moeten er juist weg vanwege de plannen van FC Twente.

Nieuw trainingscomplex

De Enschedese profclub wil op Sportpark Diekman-West een nieuwe trainingsaccommodatie realiseren voor de eerste selectie, de vrouwen en beloftenteams. Aanvankelijk was de planning dat dit najaar nog de schop de grond zou gaan, maar daarvoor moet er nog wel wat gebeuren: FC Twente moet de financiën rondkrijgen en er zal een grondoverdracht vanuit de gemeente plaats moeten hebben.

20220921 Sportcampus Diekman impressie Reitsema
Lees ook
FC Twente wil binnen twee jaar terug naar 'oale groond': topsportcomplex met medisch data center

Volgens wethouder Niels van den Berg zijn er binnenkort weer gesprekken met FC Twente. Met oog op de eventuele ontwikkelingen en werkzaamheden staat het sportcomplex na de zomer in ieder geval leeg, laat hij desgevraagd weten. PW verhuist naar Diekman-Oost, naast De Tubanters. Voor Sportclub Enschede wordt nog een oplossing gezocht. Hetzelfde geldt voor SVV’91, dat het Wethouder Horstmanpark moet verlaten. Diekman-West zou volgens deze lezing in ieder geval geen (tijdelijke) oplossing zijn.

Teleurgesteld in Hengelo

Wat FC Twente betreft: behalve op het complex van Sparta Enschede zal de eerste vrouwenselectie ook een enkele keer een wedstrijd in De Grolsch Veste spelen. Voor het beloftenteam en de Onder 16 van de vrouwenafdeling moet de club nog wel een ander onderkomen worden gevonden.

De club had gehoopt deze onder te kunnen brengen bij amateurclub HVV Hengelo, maar door die wens gaat een streep wegens financiële redenen. “Met de gemeente Hengelo, de eigenaar van de velden, hebben we geen akkoord kunnen bereiken”, aldus Van der Kraan. “De huursom is exorbitant hoog zodat we op zoek moeten naar een nieuwe locatie. Dat is erg jammer. We hopen zo snel mogelijk invulling te kunnen vinden voor deze twee teams.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.