Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloos gemeenteraadslid heeft ongeluk vlak voor het stadhuis en mist politiek debat

20230531 stadhuis Almelo en Echbert Gorterbrug
Echbert Gorterbrug voor het stadhuis Almelo
Beeld: Google Streetview

Een raadslid in Almelo kon dinsdagavond niet bij de gemeenteraadsvergadering zijn, hoewel hij wel erg dichtbij was. Op de brug vlak voor het stadhuis had fractievoorzitter Harry de Olde (PVA) met zijn auto een aanrijding met een fietser. Er vielen geen gewonden, maar het raadslid was dusdanig van slag dat hij de vergadering oversloeg.

Het voorval vond plaats op de Echbert Gorterbrug, vlak voor het Scheepsvaarthuis. Net toen De Olde optrok, reed een fietser met flinke vaart tegen de auto. “Ik heb nog nooit een ongeluk gehad en ik heb net een nieuwe wagen. In een keer zat ze ervoor.”

Behoorlijk aangeslagen

“Ik trok zachtjes op, maar een dame op de fiets kwam met een noodgang aan”, aldus De Olde. “Er zit alleen een deukje in de wagen en zij had verder niks. Ik ben erbij geweest en ze was spraakzaam.” De Olde dacht nog naar de vergadering te gaan, maar was toch behoorlijk aangeslagen door de aanrijding en is naar huis gegaan.

Stadstheater debat

De Olde miste een belangrijk debat over het Stadstheater. VVD en andere partijen hadden een extra debat aangevraagd met de nieuwe wethouder. De gemeente en het Stadstheater starten namelijk de onderhandelingen weer op over de financiering voor een verbouwing. De gesprekken waren in februari tot een halt geroepen.

20230522 Theaterhotel Almelo
Lees ook
Onderhandelingen Stadstheater Almelo en gemeente krijgen kickstart: 'Bij deze impasse is niemand gebaat’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.