Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jeugddetentie voor Rotterdammers die man in Hengelo martelden

230531 marteling pixabay
Het slachtoffer werd vorig jaar juni in Hengelo twaalf uur lang toegetakeld door het duo. Dit is een foto ter illustratie.
Beeld: Pixabay

Twee jongemannen uit Rotterdam, die in juni vorig jaar een man uit Hengeloër ontvoerden en martelden, zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf. Het slachtoffer werd vorig jaar juni in Hengelo twaalf uur lang toegetakeld door het duo. Zo moest hij urine drinken, werd hij bewerkt met een hete stoomreiniger en kreeg hij klappen met een loden pijp.

Harddrugs

De marteling gebeurde in de nacht van 1 op 2 juni vorig jaar in een woning aan de Bornsestraat. Aanleiding was het verdwijnen van 30 kilo harddrugs. De Rotterdammers martelden de Hengeloër, om erachter te kopen wat er met de drugs was gebeurd.

Nahom M.

De 19-jarige Nahom M. is veroordeeld tot 500 dagen gevangenisstraf, waarvan 344 dagen voorwaardelijk. Omdat hij die tijd al in voorarrest heeft gezeten, hoeft de tiener niet terug de cel in. Wel moet hij zich houden aan de eisen van de jeugdreclassering en zich laten behandelen voor zijn psychische stoornis. De Rotterdammer mag ook geen drugs meer gebruiken en moet begeleid gaan wonen.

Nino B.

Medeverdachte Nino B., die ten tijde van het misdrijf 17 jaar was, kreeg 240 dagen gevangenisstraf opgelegd. Hij heeft die periode ook al in voorarrest gezeten en hoeft dus evenmin terug de cel in.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.