Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sander uit Glanerbrug en zijn Supporterbier: ‘Ik wil verbintenis creëren'

230529 sander wilbers
De twintigjarige Sander Wilbers
Beeld: Sander Wilbers

Bier brouwen voor een schoolopdracht, het goede doel en verbintenis creëren. Dat is het doel van de twintigjarige Sanders Wilbers uit Glanerbrug. Hij liet in samenwerking met brouwerij Eanske 1000 liter weizen bier brouwen voor zijn schoolopdracht waarbij een gedeelte van de opbrengst naar Stichting Leergeld Enschede gaat.

Sander studeert aan de opleiding Ondernemer Retail op het ROC van Twente in Enschede. Hij hoopt over enkele weken zijn studie af te ronden want hij zit in zijn laatste leerjaar. Samen met drie medestudenten kreeg hij vanuit zijn opleiding de opdracht om een eigen bedrijf op te starten. Na een brainstormsessie waren de vier jongens erover uit: er moest bier verkocht gaan worden.

Stichting Leergeld Enschede

“Het mooie weer komt er weer aan, dus dan is een weizen gewoon enorm lekker”, vertelt Sander enthousiast. Per elk verkocht flesje gaat er vijftien cent naar Stichting Leergeld Enschede. Sander hoefde niet lang na te denken aan welk goede doel hij een gedeelte van de opbrengst wilde schenken. “Wij staan voor verbintenis en Stichting Leergeld Enschede sluit daar heel mooi bij aan. Zij helpen kinderen die niet uit hele rijke families komen. Zo kunnen die kinderen gewoon aan de dagelijkse activiteiten meedoen zoals naar zwemles gaan of verschillende uitjes. De stichting heeft zelfs ook verjaardagspakketten.” Sander en zijn studiegenoten zijn erg gecharmeerd door de stichting en willen daar met hun gebrouwen bier graag hun steentje aan bijdragen.

Whats App Image 2023 05 29 at 14 39 53
Het Supporterbier
Beeld: Sander Wilbers

Verbintenis

Het gebrouwen weizen biertje van de vier studenten heet Supporterbier. “We wilden het niet alleen maar voetbalgerelateerd maken, dus hebben we geprobeerd het wat breder te maken”, legt Sander uit. “Je kan supporten met zijn allen doen. Het maakt niet uit of het voor voetbal is of voor tennis. Daarom hebben we voor deze naam gekozen, omdat het supporten ook voor verbintenis staat.”

Verkoop

De verkoop gaat goed volgens de twintigjarige student. Er zijn inmiddels 1600 flesjes verkocht en er zijn er nog 1400 op voorraad. Verschillende winkels in de buurt hebben Sander en zijn studiegenoten de kans gegeven om hun bier daar in de schappen te leggen. “Alle bedrijven reageren alleen maar positief op ons”, zegt Sander trots.

icon_main_info_white_glyph

Supporterbier

Benieuwd naar meer informatie of een biertje bestellen? Dat kan via Sander's website: https://www.supporterbier.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.