Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse judoka wint brons op Grand Prix in Oostenrijk

230529 judokahilde
Hilde Jager in het blauw
Beeld: International Judo Federation

Meerde medailles voor Nederlandse judoka's afgelopen weekend in Linz in Oostenrijk. Daar vond de Grand Prix plaats. Ook de Twentse Hilde Jager ging met een bronzen medaille naar huis.

In totaal streden er 455 judoka verdeeld over 72 landen voor een medaille op de Grand Prix in Oostenrijk. De Markelose Hilde Jager wist het tot een bronzen medaille te schoppen.

Ippon

Jager moest het in een tweede ronde opnemen tegen een thuisfavoriet. In drie minuten zorgde Jager met een beenworp voor een ippon. Een ippon betekent dat een judoka de tegenstander op de rug probeert te werpen. Als dit lukt en de tegenstander op de rug wordt geworpen, is de wedstrijd voorbij en wint deze judoka dus met een ippon. Deze winst bezorgde Jager een plek in de kwartfinale.

Kwartfinale

In de kwartfinale nam Jager het op tegen de Zweedse Ida Eriksson. Eriksson leek tweemaal een waza-ari de winst leek te pakken, maar op weg naar de rand van de mat, werden de judoka's teruggeroepen en werden de scores weggewoven. Daarmee kreeg Jager een tweede kans, die ze met beide handen aangreep. In de golden score trok ze de winst naar zich toe dankzij een beenworp.

Brons

Vervolgens bleek in de halve finale haar tegenstander uit Puerto Rico te sterk en mocht ze op voor het brons. Hierin scoorde ze weer een punt met een beenworp en maakte ze het af een houdgreep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.