Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stedelijk Museum Almelo zoekt naar verhalen van vroeger

230528 stedelijkmuseumalmelo
Beeld: Stedelijk Museum Almelo

Het Stedelijk Museum Almelo is bezig de collectiestukken toegankelijk te maken. Onderdeel daarvan zijn de verhalen over Almeloos erfgoed die achter de erfgoedstukken schuilen. Met die verhalen wil het museum de Almelose historie en het erfgoed tastbaarder maken, zodat de geschiedenis gaat leven.

Daarvoor is het museum opzoek naar geboren en getogen Almeloërs. Het Stedelijk Museum wil in gesprek met mensen die de geschiedenis hebben meegemaak en daarover kunnen vertellen. Bijvoorbeeld mensen die zich nog kunnen herinneren dat de melkboer of broodbezorger aan huis kwam. Of Almeloërs die bij Bolletje, Bendien of Ten Cate hebben gewerkt. Het museum in Almelo hoort deze verhalen graag. Het museum is ook op zoek naar bijvoorbeeld mensen die de plaatselijke cafés en dancings bezochten. Of die lid waren van de wandelvereniging, de padvinderij of van de St. Cecilia zangvereniging.

icon_main_info_white_glyph

Verhaal delen

Wie zin heeft om mee te doen aan dit project, kan tot en met maandag 12 juni een mailtje sturen aan Délisa Gomies, projectleider Digitalisering via [email protected] of bellen naar 0546-816071. Op de website van het museum kan je ook een contactformulier invullen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.