Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste teams zijn vertrokken uit Twente: Roparun gestart

230527 roparun
Beeld: Chris Kalkman

Het startschot heeft geklonken en de 32e editie is van start gegaan: de Roparun is begonnen. Op zaterdagochtend vertrokken de eerste teams vanaf Vliegveld Twenthe om in estafettevorm op tweede pinksterdag aan te komen op de Coolsingel in Rotterdam. De ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 210 teams, leggen een afstand van meer dan 500 kilometer af. Met deze uitdaging halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Bij de start was ambassadeur Nelli Cooman aanwezig, maar ook de burgemeester van Enschede en directeur Jan van Eck van Vliegveld Twenthe. De eerste teams zijn uitgezwaaid en rond tien uur zaterdagavond zal het laatste team vertrekken vanaf het terrein.

Doorkomst

Diverse doorkomstcomités in heel Nederland zijn de afgelopen weken bezig geweest om voor de sportievelingen een warm onthaal te organiseren als zij door hun gemeente komen. Op eerste pinksterdag is er zo’n feest in Almelo. Daarnaast deelt Stichting Roparun dit weekend op veel plekken langs de route verschillende donaties aan goede doelen uit.

Het eerste team wordt maandagmiddag rond twaalf uur in Rotterdam verwacht.

icon_main_info_white_glyph

Wat is de Roparun?

De Roparun is een non-stop estafetteloop die al meer dan 30 jaar wordt georganiseerd. Teams organiseren in aanloop naar het evenement acties om geld op te halen. Tijdens het evenement lopen en fietsen de deelnemers in estafettevorm en worden zij begeleid en ondersteund door bijvoorbeeld chauffeurs, verzorgers en cateraars. Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt om verschillende doelen in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland te ondersteunen die het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker proberen te maken.

Almeloopers
Lees ook
Team Almeloopers maakt zich klaar voor Roparun: 'Het belangrijkste is dat we geld ophalen voor het goede doel'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.