Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente heeft tegen Ajax nog genoeg om voor te spelen

De laatste speelronde in de Eredivisie staat voor de deur. Voor FC Twente staat er qua klassering niets meer op het spel. De ploeg eindigt dit seizoen sowieso als vijfde en probeert daarna via de play-offs een Europees ticket te bemachtigen. Maar dat betekent niet dat er zondag tegen Ajax niets meer is om voor te spelen.

"Thuis tegen Ajax is een heerlijk affiche", begint Ron Jans zijn voorbeschouwing op het treffen van zondag. Om daaraan toe te voegen dat de Grolsch Veste uitverkocht is en zijn ploeg in goede vorm verkeert. Met het oog op de naderende play-offs wil hij dat gevoel graag vasthouden.

Ongeslagen in eigen huis

Maar er is meer: FC Twente wil deze competitie ongeslagen blijven in eigen huis. Er ging dit seizoen in de eigen Veste geen Eredivisiewedstrijd verloren. Ook wil de ploeg het seizoen afsluiten met het minste aantal tegendoelpunten. FC Twente kreeg tot nu toe de minste goals te verwerken in de Eredivisie (26), op de voet gevolgd door Feyenoord (29).

Jans weet nog wel een reden te bedenken die de wedstrijd zondag nut geeft. "Elke seconde dat Wout Brama er nog inkomt, moeten we allemaal helemaal los gaan."

20230523 Wout Brama Stopt Einde Seizoen Foto FC Twente Media
Lees ook
Einde van tijdperk Brama: FC Twente-clubicoon stopt met voetballen

Speelminuten voor Brama

Brama kondigde deze week zijn afscheid als voetballer aan. Een boodschap die Jans toch enigszins verraste. "Sinds een paar weken is hij weer fit en hij geniet er nog zo van. Verstandelijk gezien is dit wel een logische beslissing. Ik ken Wout al zo lang en heb altijd alles bij hem gelaten, dat niet iemand anders de beslissing hoefde te nemen. En dat is nu niet gebeurd."

De kans is groot dat Brama zondag minuten gaat maken, al wil Jans er niet te veel naar 'op zoek gaan'. "Maar we kunnen Wout er gerust inzetten hoor, want hij kan nog wel wat. Of hij dat negentig minuten op het hoogste niveau volhoudt betwijfel ik, omdat hij daar te weinig wedstrijden voor heeft gespeeld. Maar hij is nog steeds een goede speler en hij heeft een geweldige carrière gehad."

Bruns

Bij FC Twente ontbreekt zondag alleen Max Bruns. De verdediger is inmiddels hersteld van een blessure aan zijn enkelbanden die hem een aantal weken aan de kant hield, maar kampt nu met knieklachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.