Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Leerlingen 't Korhoen in actie voor Stichting Help Anderen

262002 20170411 1516431

Leerlingen van VSO 't Korhoen hebben deze week ruim negen kratten met voedsel overhandigd aan Stichting Help Anderen. De school heeft daarmee een themaweek over armoede afgesloten. Het voedsel wordt verdeeld onder mensen die geen beroep op de voedselbank kunnen doen, een categorie dat sociaal tussen de wal en het schip zit. Zeker met de paasdagen kunnen veel mensen onder een bestaansminimum blij gemaakt worden met wat extra s.

Saskia Leis, vrijwilliger bij Stichting Help anderen, is blij met de pakketten en de aandacht op school voor armoede. Het is heel mooi dat kinderen leren dat niet alles vanzelfsprekend is, zeker voor kinderen die alles hebben. Het mag dan beter met de economie gaan, in de praktijk ziet zij dat niet terug. De aanvragen nemen een juist toe. Ze zegt dat er veel ouderen zijn die niet dagelijks een warme maaltijd op tafel kunnen zetten. Meer weten? Iets doen? Kijk op www.stichtinghelpanderen.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.