Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hoe krijgen ze 's werelds beste motorcrosser aan de start van een 'kermiswedstrijd' in Beckum?

Jeffrey Herlings. Die naam doet elke liefhebber van de motorcross opveren. Herlings is Neerlands beste motorcrosser ooit en staat al 15 jaar aan de mondiale top. Twee keer werd hij wereldkampioen in de MXGP en wat betreft het aantal gewonnen Grand Prix's staat-ie fier bovenaan op de eeuwige ranglijst. Díe Jeffrey Herlings doet zondag 28 mei mee aan het evenement MX Air Time tijdens de Pinksterfeesten Beckum. In Beckum knijpen ze zich al een paar dagen in de arm: is het echt waar!?

Klein wereldje

Auw! Ja, het is echt waar! De man die medeverantwoordelijk is voor die stunt is Mike Asbroek, zelf fanatiek crosser, voorzitter van het evenement én professioneel werkzaam in de business. "Het is een klein wereldje, waar bijna iedereen elkaar kent. Een wederzijdse kennis bracht het contact tot stand en daarna ging het balletje rollen. We hadden hem al wel vaker gevraagd, maar toen liet z'n agenda het niet toe."

“Ik denk dat mensen hun kaarten wel voor zondag moeten bestellen, anders bestaat de kans dat ze achter het net vissen.”

'Gemotoriseerd armpje drukken'

Toen Herlings mondeling had toegezegd in Beckum aan de start te zullen verschijnen, was Asbroek er nog niet gerust op. Of de wereldkampioen misschien een mooie videoboodschap kon inspreken? Tuurlijk kon hij dat. Toen dat filmpje (zie hieronder) in de mailbox van de voorzitter van het evenement binnenkwam, was het zeker: 's werelds beste motorcrosser ooit gaat meedoen aan een wedstrijdje 'gemotoriseerd armpje drukken' in Beckum.

Amerika

Want dat is MX Airtime, een uit Amerika overgewaaide tak van sport, die in Nederland nauwelijks wordt beoefend: twee durfals nemen het tegen elkaar op op een parcours van - in het geval van Beckum - 500 meter met de nodige springbulten. De winnaar over twee manches gaat door naar de volgende ronde.

Er verschijnen vooral amateurs en semiprofs aan de start dus dat moet Herlings makkelijk kunnen winnen, zou je denken. Asbroek: "Nou, daar verkijk je je misschien op. Hij maakt natuurlijk een goeie kans, maar het is wel iets anders anders dan de langdurende wedstrijden die hij normaliter rijdt. Bij MX Airtime is het veel meer een lange sprint."

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

MX Airtime wordt op Eerste Pinksterdag gehouden op het terrein van de Pinksterfeesten Beckum, tussen Hengelo en Beckum. Om 11.00 beginnen de trainingen, om 11.30 de wedstrijden en om 15.00 zijn de finales. Meer weten over het programma van de Pinksterfeesten? Check: Beckum.nl

Kaartverkoop

De beroemde Brabander vroeg om een 'bescheiden onkostenvergoeding', maar gezien de goedlopende kaartverkoop zal dat snel genoeg terugverdiend zijn. Asbroek: "We hebben meestal zo'n 1.500 tot 2.000 bezoekers, maar dat worden er nu beslist meer. Ik denk dat mensen hun kaarten wel voor zondag moeten bestellen, anders bestaat de kans dat ze achter het net vissen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.