Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nagenieten: zo zijn de kampioenen van Heracles Almelo gehuldigd op een bomvol marktplein

Vuurwerk, fakkels en overwinningsleuzen: de stemming zat er zondagmiddag op het Marktplein in Almelo goed in. Maar wat was het er druk. Vele supporters van Heracles Almelo trokken de binnenstad in om het kersverse kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie te vieren. De spelers en stafleden van de kampioensploeg werden aan het einde van de middag één voor één gehuldigd.

Beelden: News United/Rick Olde Nordkamp

Lang hebben de Heracles-supporters niet op de terugkeer naar de eredivisie hoeven wachten. Eén seizoen om precies te zijn. Na de deceptie van vorig jaar, toen de Almeloërs relatief onverwacht op de laatste speeldag van de competitie degradeerde, overheerste nu de feestvreugde. Afgelopen vrijdag werd Jong Ajax met 2-0 op Erve Asito verslagen. Genoeg voor koploper Heracles om directe concurrent PEC Zwolle, dat met 2-3 won bij Helmond Sport, op doelsaldo achter zich te laten.

Geen rondrit

En dat kampioenschap mag best gevierd worden. De club en de gemeente sloegen de handen ineen om er deze zondag een feestje van te maken. Veel supporters waren al uren van tevoren op het Marktplein aanwezig, maar het echte feest barstte pas vanaf 17.30 uur los. Toen arriveerden de Heraclesspelers met de spelersbus.

Aanvankelijk was het de bedoeling om voorafgaand aan de huldiging een rondrit door Almelo te maken, maar van dat idee is zaterdagavond afgestapt. Reden daarvoor was dat Heracles een rondrit ongepast vindt, een dag na een ernstig ongeval met een kampioenskar in het Zeeuwse Yerseke, waarbij een 5-jarig meisje om het leven kwam.

20230521 News United Rick Olde Nordkamp Huldiging Heracles 01
Het Marktplein stond tijdens de huldiging bomvol
Beeld: News United/Rick Olde Nordkamp

Bomvol Marktplein

Ook zonder rondrit was het kampioensfeest van de Heraclieden een succes. Hoewel de politie, ME, ambulance en EHBO paraat stonden, verliep de huldiging zonder grote ongeregeldheden. Om alles in goede banen te leiden werden meerdere straten om de binnenstad, zoals de Rosa Luxemburgstraat, de Waag en de Wierdensestraat, afgesloten.

Tijdens de huldiging vanaf 17.30 uur stond het Marktplein bomvol. Daar was door de gemeente Almelo rekening mee gehouden: op het Waagplein waren schermen geplaatst, zodat supporters ook daar konden meegenieten van het feest. Anderen zochten een plekje op een parkeerdak of omliggende daken.

20230521 News United Rick Olde Nordkamp Huldiging Heracles 02
De spelers van de kampioensploeg werden één voor één op het podium toegezongen.
Beeld: News United/Rick Olde Nordkamp
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.