Verkeer
Stuur appje
Zoek

20 jaar popacademie ArtEZ: ‘Vanavond wordt er gedanst’

Miss Montreal, Jeangu Macrooy en Ten Times a Million. Niet de minste namen, ze hebben één ding gemeen. Ze zijn allen afgestudeerd aan de popacademie ArtEZ in Enschede. Diezelfde popacademie viert vandaag haar 20-jarige bestaan met een avondje vol muziek van alumni en huidige studenten.

Jeangu Macrooy full singing 18 05 2023 Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

Livemuziek

Tijdens de hele avond staat de hogeschool uit Enschede centraal. Alle bands die optreden zijn oud-leerlingen of leerlingen die nu op de opleiding zitten. Als klap op de vuurpijl zijn er aan het einde van de avond optredens van onder andere Jeangu Macrooy en Ten Times a Million.

“Hier leerde ik mijn band kennen waarmee ik nu nog optreed”

Laatstgenoemde staat als laatste op het programma. “Ik kom uit een klein plaatsje uit Duitsland en ik ben naar Enschede gekomen voor de muziek. Hier leerde ik mijn band kennen waarmee ik nu nog optreed. Ik heb veel aan de school te danken”, meldt frontman Martin Duve van Ten Times a Million.

20 jaar ArtEZ

Voor de twintigste verjaardag van het poppodium is alles uit de kast getrokken. Een reünie voor oud-leerlingen en een reeks aan minidocumentaires zijn gemaakt om ArtEZ in het zonnetje te zetten. In die documentaires zijn voornamelijk oud-leerlingen en docenten aan het woord. “Eén antwoord kwam veel terug: het familiegevoel op school. Dat heb ik zelf ook zo ervaren in mijn tijd”, meldt oud-leerling Tim Kampman, maker van de minidocu’s.

Ook bands die momenteel aan de weg timmeren zijn te zien en te horen op de muziekavond. Maartje Stadhouder, Oh Whale en Bella Luna betreden het podium. “Het is heel gaaf om met leerlingen en oud-leerlingen op te treden. Ik ga vooral met iedereen praten en zoveel mogelijk informatie opdoen”, aldus muzikante Maartje Stadhouder. “Het is mooi om de stijlen van alle muzikanten te mixen. De hele dag staat in het teken van alles wat ArtEZ te bieden heeft”, aldus organisator Chris Egbers.

Livemuziek tijdens 20 jaar Artez Enschede 17052023
Beeld: Julian Vriend
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.