Verkeer
Stuur appje
Zoek

Beker moet na mislopen titel bekroning worden op fantastisch seizoen FC Twente Vrouwen

Op de valreep verspeelde FC Twente Vrouwen twee weken geleden de titel. Toch kan de prijzenkast nog gevuld worden dit seizoen. Donderdag kan de ploeg in Den Haag de KNVB Beker in de wacht slepen als het in de finale wint van PSV Vrouwen. Een prijs die het leed van het verloren kampioenschap wat kan verzachten.

De beker is woensdagmiddag alvast afgereisd naar Enschede. Trainer Joran Pot en aanvoerder Renate Jansen staan ernaast tijdens hun interviews voor deze wedstrijd. Jansen heeft het zilverwerk al even aangeraakt. "Hij is zwaar!"

Bekroning

Pot blijft op afstand. Hij wil de beker pas aanraken als die donderdagavond daadwerkelijk van FC Twente is. De prijs zou voor hem toch nog een goede afsluiter betekenen van deze voetbaljaargang. "We draaien een fantastisch seizoen en daar willen we graag een bekroning voor. Daar zou de beker een fantastische prijs voor zijn."

De teleurstelling na de laatste speelronde, waarin Ajax het kampioenschap binnenhaalde, was groot. De spelers kregen daarna een paar dagen vrij om de kater weg te spoelen. Dat is inmiddels gelukt: het vizier staat op de finale tegen PSV.

20230517 KVNB BEKER VROUWEN FOTO 1TWENTE JESSY SOEPENBERG
De KNVB Beker is woensdag alvast naar Enschede afgereisd
Beeld: 1Twente / Jessy Soepenberg

'Gaat om één wedstrijd'

FC Twente won dit seizoen beide competitiewedstrijden van de Eindhovenaren, maar dat betekent weinig in een finale denkt Jansen. "Het is niet te vergelijken. Een bekerwedstrijd is heel anders dan een competitieduel. Het gaat om één wedstrijd."

Ze ziet ook progressie bij de tegenstander. "Ze zijn de laatste tijd wat beter bezig. En het is en blijft PSV met genoeg individuele kwaliteit. Zij zullen er ook zin in hebben."

De bekerfinale is donderdag om 16.00 uur in het stadion van ADO Den Haag.

icon_main_info_white_glyph

Eredivisiecup

FC Twente Vrouwen maakt ook nog kans op de Eredivisie Cup. Een strijd die losbarst na afloop van de reguliere competitie tussen de kampioen, de twee periodekampioenen en de hoogst geklasseerde ploeg(en) zonder periode. Deze vier clubs spelen eerst een halve finale (een tweeluik). De twee winnaars nemen het daarna tegen elkaar op in de finale. FC Twente Vrouwen neemt het in de halve finale op tegen Fortuna Sittard. De eerste ontmoeting, afgelopen zondag thuis, eindigde in een klinkende overwinning (0-5). Zondag zijn de returns en op maandag 29 mei wordt de finale gespeeld. De andere halve finale gaat tussen PSV Vrouwen en Ajax Vrouwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.