Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo's Mannenkoor nodigt alle koren uit om op 3 juni samen het Hengelo's Stadslied zingen

Toen Wouter Munsterman vorig jaar tot stadsdichter van Hengelo werd verkozen, leek het hem wel een aardig idee om een Hengelo's Stadslied te schrijven en dat door het Koninklijk Hengelo's Mannenkoor te laten zingen. Die gedachte was niet zo gek: Munsterman is pianist bij het koor. Zo gezegd, zo gedaan. Hij schreef de tekst en de muziek, dirigent Jacco Camphens zorgde voor het arrangement.

Amusing Hengelo

Koor-voorzitter Paul de Witte is zeer te spreken over het resultaat, vertelt hij in Hengeloos Peil: "Dit is hét verhaal van Hengelo. Er wordt een stuk geschiedenis beschreven. Dat vind ik het mooie van dit lied. En elk koor mag het zingen. Het is niet voorbehouden aan het Hengelo's Mannenkoor alleen. Zo hebben we de tekst en de muziek naar alle Hengelose koren gestuurd met de uitnodiging om het op zaterdag 3 juni met ons mee te zingen tijdens het korenfestival Amusing Hengelo."

230416 khmk hengelo EIGEN FOTO
Lees ook
Hengelo's Mannenkoor: 'Niks doen betekent dat we over 10 jaar niet meer bestaan'

'Nooit helemaal tevreden'

Wouter Munsterman is 'best blij' met zijn derde compositie ooit: "Maar helemaal tevreden is een muzikant natuurlijk nooit. Het kan altijd beter", lacht hij. "Welke voorwaarden ik me voorafgaande aan het schrijven stelde? Er waren twee eisen: Het moet de geschiedenis van Hengelo in een notendop vertellen en het moet uitstralen dat Hengelo een plek is waar je jezelf kunt zijn en dat iedereen er welkom is en er kleur aan mag geven."

Het Hengelo's Stadslied (opnamedatum: donderdag 11 mei, locatie: middenzaal Schouwburg Hengelo):

'Er schijnen er al vier te bestaan'

Toen Munsterman het Hengelo's Stadslied schreef, wist hij nog niet dat er al verschillende 'stadsliederen' bestonden: "Ik hoorde dat er misschien wel vier liederen zijn, waarin de schrijver zijn of haar liefde voor Hengelo bezingt. Ik heb het van horen zeggen, ik heb ze nog niet gehoord. Als iemand zo'n lied kent, hoor ik het graag. Dan voeren we ze straks een keer allemaal uit op het nieuwe marktplein met het Hengelo's Mannenkoor."

Jeroen Sanders zingt Gabriel's Song met het Koninklijk Hengelo's Mannenkoor:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.