Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Kinderen St. Plechelmusschool in Lang Leve de Muziek Show op NPO Zapp

377011 avl lldms 130918 004

Kinderen van de St. Plechelmusschool uit Hengelo zijn op zaterdag 3 november te zien in de muzikale tv-show Lang Leve de Muziek Show. Ze nemen het op tegen kinderen van De Octopus uit Zwolle. In Lang Leve de Muziek Show vormt muziek de rode draad. Iedere week strijden twee scholen uit één provincie tegen elkaar.

Naast spetterende optredens en muzikale quizvragen, maken de scholen ook een eigen muziekvideo. Hierbij krijgen zij de hulp van bekende YouTubers. De winnende klassen mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Lang Leve de Muziek Show wordt gepresenteerd door Buddy Vedder, die elke week wordt bijgestaan door bekende juryleden als Yes-R, Trijntje Oosterhuis en Roel van Velzen. Zaterdag is Kaj van der Voort jurylid. Samen met Buddy zingt hij het spectaculaire openingsnummer, waarmee zij het thema van die uitzending introduceren. Komende zaterdag is dat pop .

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak.

De muzikale tv-show Lang Leve de Muziek Show is te zien op zaterdag 3 november om 17.15 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.