Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese band Kiespijn wint in Hengelo Open Podium Overijssel 2023

230513 Kiespijn band
De Enschedese band Kiespijn heeft zaterdagavond het Open Podium Overijssel gewonnen en daarmee een bedrag van 2.500 euro en een wisseltrofee
Beeld: Open Podium Overijssel

De Enschedese band Kiespijn heeft zaterdagavond het Open Podium Overijssel gewonnen en daarmee een bedrag van 2.500 euro en een wisseltrofee. Volgens de jury 'wordt het repertoire van deze ruwe diamant gekenmerkt door poëtische teksten'. Daarnaast 'straalt de band een fijne chemie en ongelofelijk veel speelplezier uit'.

Twaalf finalisten

Twaalf finaleacts streden in Schouwburg Hengelo om de jury- en publieksprijzen. De tweede prijs van 1.000 euro was voor dansgezelschap Funky Toddlers uit Hengelo en vocalgroup VIVID uit Zwolle won de derde prijs en ging naar huis met 500 euro.

Na vijf voorrondes en drie halve finales gingen twaalf finalisten zaterdag de strijd met elkaar aan. De vakjury, bestaande uit Tess Lucassen (Coördinator van de ArtEZ-vooropleiding Dans), Ellen Peters (theaterprogrammeur Concordia) en Imke Muriël van Herk (cultureel marketeer en schrijver), wees in deze finale de winnaars van de juryprijzen aan.

Publieksprijzen

Het publiek zette Funky Toddlers op het hoogste treetje en Hanna en Renee met hun aerial silk act op treetje twee. De derde publieksprijs moest worden gedeeld door Kiespijn en het dansgezelschap !MPACT uit Deventer.

De publieksprijzen van 100, 250 en 500 euro zijn beschikbaar gesteld door Podion, een netwerk met een 'warm hart voor theater, kunst, cultuur en jong talent'. De juryprijzen werden gesponsord door de coöperatieve Rabobank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.