Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het heeft de koning behaagd: Erepenning voor honderdjarig Tuindorpbad Hengelo

Foto tuindorpbadprijs anjavanderham
Als voorzitter van de Stichting Beheer en Exploitatie Tuindorpbad heeft Annie Doornbos zaterdagmorgen de zilveren Koninklijke Erepenning ontvangen uit handen van de Hengelose burgemeester Sander Schelberg.
Beeld: Gemeente Hengelo

Als voorzitter van de Stichting Beheer en Exploitatie Tuindorpbad heeft Annie Doornbos zaterdagmorgen de zilveren Koninklijke Erepenning ontvangen uit handen van de Hengelose burgemeester Sander Schelberg. Deze erepenning kan, 'als het de koning behaagt', worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen die een zekere leeftijd hebben behaald. Het Tuindorpbad bestaat dit jaar 100 jaar.

'Pas bij honderd'

In principe komen verenigingen, stichtingen of instellingen in aanmerking als ze 50 of 75 jaar worden, maar volgens een gemeentewoordvoerder zijn deze erepenningen in Hengelo tot nu toe alleen uitgereikt aan honderdjarigen. Het Tuindorpbad was dus nog niet in het bezit van zo'n waardevol kleinood. De erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Of zoals burgemeester Sander Schelberg het verwoordde: "De Koninklijke Erepenning is het Tuindorpbad van harte gegund en is een mooie opsteker voor de vele vrijwilligers die zich vaak al jaren inzetten voor het Tuindorpbad, voor de bewoners van de wijk het Tuindorp en voor de vele badgasten die van het Tuindorpbad gebruik maken."

230510 tuindorpbad hengelo jaren 30
Lees ook
Dankzij de Tuindorpers viert het Hengelose buitenbad deze maand zijn honderdste verjaardag

Boek, film en expositie

Zaterdag ging de jaarlijkse aftrap van het zwemseizoen gepaard met tal van festiviteiten. Zo werd er een expositie geopend over 100 jaar Tuindorpbad in de Tuinzaal van het zwembad en ging 's middags een film over het zwembad in première in de Storkzaal in de Gieterij, het hoofdgebouw van ROC van Twente.

Ook werden de eerste drie exemplaren van het boek 'Zwemmen is 't beste' van Marco Krijnsen uitgereikt. Krijnsen had er één voor burgemeester Schelberg (als vertegenwoordiger van de Hengelose bevolking), één voor het bestuur van de stichting Beheer en Exploitatie Tuindorpbad (als vertegenwoordiger van alle vrijwilligers) en één voor zwemmers van het eerste uur Herman Esman en Yvonne Esman-Glotzbach. 's Avonds is er een jubileumfeest.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.