Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zes verenigingen slaan de handen ineen: eerste open dag van sportpark Het Wendelgoor

20230510 Open dag HSV Almelo
Deelnemers met hun honden bij een training van Hondensportvereniging Almelo
Beeld: Hondensportvereniging Almelo / eigen foto

Sportpark Het Wendelgoor houdt voor het eerst een open dag. Op zaterdag 13 mei willen de zes verenigingen laten zien wat ze in huis hebben. Of in dit geval buitenshuis, want het gaat voornamelijk om buitensporten. Daarnaast wordt het park 'heropend' met een vernieuwde entree. “Men weet niet dat daar een sportpark ligt”, zegt voorzitter van roeivereniging Amycus Rene Maarleveld.

Op de grens van Almelo en Wierden, aan de Badweg, ligt sportpark Het Wendelgoor. In het verleden was daar het buitenzwembad van Almelo te vinden die in 1988 werd gesloten. Nu zijn er zes sportverenigingen gevestigd. En dat zijn niet de meest voor de hand liggende sporten.

Van hondentrainingen tot reddingsacties

Een lesje hondenparcours meemaken van Hondensportvereniging Almelo, een reddingsactie zien van de reddingsbrigade Wierden of een potje jeu de boules meedoen bij De Toss. Zomaar een greep uit de activiteiten van de open dag komende zaterdag. De andere drie verenigingen, rugbyclub The Big Bulls, roeivereniging Amycus en onderwatersportvereniging Aragosta geven daarbij een inkijkje in hun vereniging.

Mede organisator Rene Maarleveld zegt dat de open dag bedoeld is om mensen kennis te laten maken met de zes ongebruikelijke sporten: "Het zijn niet de meest bekende sporten, daarvoor willen we mensen kennis laten maken met wat wij te bieden hebben. Er is meer dan hockey voetbal en atletiek."

Noabers Overleg Wendelgoor

Sinds 2019 zijn de zes clubs bij elkaar verenigd in het 'Noabers Overleg Wendelgoor' om beter met elkaar verbonden te zijn. "We waren zes afzonderlijke verenigingen, maar we zijn elkaars buren. Het wordt geleidelijk groter, dus moet je wel met elkaar afstemmen. Grote evenementen moeten we met elkaar regelen in verband met het aantal parkeerplekken. We willen gezamenlijk overleg plegen met de gemeente om onder andere de parkeerplaats op te knappen", aldus Maarleveld.

Binnen het Noabers Overleg is er ook een tuincommissie opgericht. "Waar vroeger de zwembaden lagen, hebben we nu groenstroken van gemaakt. Dat onderhoud plegen we samen." Een voordeel van zes uiteenlopende sporten op één terrein, is dat sporters makkelijk een overstap kunnen maken naar een andere sport.

Nieuwe ingang

Naast dat de verenigingen de open dag houden, is zaterdag tevens de dag dat de nieuwe entree wordt onthuld. De gemeente heeft een nieuw informatie bord geplaatst bij de ingang en de parkeerplaats is voorzien van witte strepen die de parkeervakken aanduiden. Wethouder Overmeen van de gemeente Almelo zal om 13.30 uur het gebeuren onthullen.

icon_main_info_white_glyph

Open dag Het Wendelgoor

13 mei, van 13.00 uur tot 16.00 uur
Sportpark Het Wendelgoor
Badweg 22 t/m 28, Almelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.