Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stedelijk Museum Almelo ruimt op: verhuizing in aantocht

20230424 Stedelijk Museum Almelo
Het Stedelijk Museum aan de Korte Prinsenstraat
Beeld: Stedelijk Museum Almelo / eigen foto

Het Stedelijk Museum Almelo hoopt eind mei te horen of de gemeente akkoord gaat met de aankoop van het Hofkeshuis. Als de gemeente akkoord gaat, verhuist het museum van de Korte Prinsenstraat naar het pand aan de Grotestraat. Voorzichtig daarop vooruitlopend zijn medewerkers en vrijwilligers bezig met het depot op te ruimen. Sommige objecten zullen niet meegaan naar het Hofkeshuis.

Omdat niet alle objecten mee zullen verhuizen organiseert het Stedelijk Museum een museummarkt. Er worden verschillende objecten verkocht, zoals een schilderij van de Almelose schilder Cees van der Aa dat een zeezicht voorstelt. Naast schilderijen zijn er ook prenten met gebouwen van Almelo te koop en verschillende soorten boeken.

Andere deelnemers aan de museummarkt zijn Ankie van Huizen. Van Huizen gaat ter plekke snelportretten van bezoekers maken. Ank Johannink verkoopt zelfgemaakte baby- en kinderartikelen.

20230421 Hofkeshuis
Lees ook
Stedelijk Museum Almelo ziet kans schoon om te verhuizen: ‘Droom die uitkomt’
230508 schilderij van der aa
Schilderij Cees van der Aa
Beeld: Stedelijk Museum Almelo / Cees van der Aa

De museummarkt begint op Hemelvaartsdag, 18 mei, om 10 uur. Toegang tot het museum is die dag gratis. De opbrengst van de museummarkt gaat naar het museum, dat extra geld nodig heeft in verband met de verhuizing.

icon_main_info_white_glyph

Stedelijk Museum Almelo zoekt vrijwilligers

Vanwege de verhuizing heeft het museum nieuwe vrijwilligers nodig. Aanmelden kan via [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.