Verkeer
Stuur appje
Zoek

Feest losgebarsten in Erve Asito: Heracles Almelo gepromoveerd naar de Eredivisie

20230428 huldiging Heracles
De huldiging van de Heracles spelers
Beeld: 1Twente / Inger Bosman

Heracles Almelo promoveert op vrijdagavond nadat ze Jong PSV verslaan met 3-0. Door deze winst kunnen ze niet meer van de tweede plek worden afgestoten in de Keuken Kampioen divisie en promoveren ze automatisch naar de Eredivisie.

Met nog drie wedstrijden te gaan in de voetbalcompetitie kan Heracles zelfs nog de grote winnaar worden van de Keuken Kampioen Divisie. Dan moet PEC Zwolle wel punten laten liggen; die club staat nu op de eerste plek met drie punten voorsprong.

Huldiging

Het is de vierde keer dat de voetbalclub promoveert naar de Eredivisie. Deze keer zijn ze maar één jaar uit de Eredivisie geweest en hebben ze snel weer een plek weten te bemachtigen. Na het fluitsignaal renden supporters massaal het veld op om de winst te vieren met de Heraclieden. Daarna werden de spelers op het veld gehuldigd.

Amaliaplein

Voor de wedstrijd begon, verzamelden Heracles supporters zich op het Amaliaplein in het centrum van Almelo om vervolgens samen naar een uitverkocht Erve Asito te fietsen. Hier was het feest al losgebarsten voordat de wedstrijd begon.

20230428 amaliaplein Heracles Almelo
Lees ook
Heracles Almelo staat op het punt te promoveren: 'Dan gaat het dak eraf'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.