Verkeer
Stuur appje
Zoek

In de rij voor een feestje: topdrukte tijdens Koningsdag in Enschede

20230427 Koningsdag Enschede Stonewall Walstraat
Walstraat: feestgangers moeten achter de toegangspoort wachten.
Beeld: 1Twente

Of het nu om de matjesmarkt op het Van Heekplein, de concerten op en rond de Oude Markt of de feestelijkheden op het Wilminkplein gaat: het is deze donderdag topdrukte in de binnenstad van Enschede. Overal in de stad komen in het oranje uitgedoste mensen samen. En op sommige plekken wordt het zo druk, dat er zelfs rijen staan met mensen die willen meefeesten.

In de Walstraat is het deze middag een drukte van belang. Gaycafé Stonewall houdt er tot het begin van de avond een feestje met 'all-female' deejay-acts. En traditiegetrouw ontbreekt het er bij het café ook niet aan de shows met dragqueens. In de loop van de middag is het zo druk aan de Walstraat dat de toegangshekken ter hoogte van de Pijpenstraat worden gesloten. Er moeten eerst mensen uit, voordat er nieuwe feestgangers bij mogen.

Matjesmarkt

Op andere feestlocaties in de binnenstad is het niet minder druk. Het Van Heekplein, bijvoorbeeld, ziet zwart van de mensen die langs de traditionele matjesmarkt struinen. Veel kinderen, maar ook volwassenen, proberen bij de rommelmarkt anderen blij te maken met hun oude spulletjes.

Op het Ei van Ko, bij café Rocks, op de Oude Markt en op het Stationsplein draait het op de 56ste verjaardag van koning Willem-Alexander om muziek. En voor gezinnen die zich even aan drukke feestgedruis willen onttrekken, is er op het Willem Wilminkplein een familiefestijn.

20230427 Koningsdag Enschede Van Heekplein News United Dennis Bakker
Drukte op het Van Heekplein: je kan er over de hoofden lopen.
Beeld: News United/Dennis Bakker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.