Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bom in Hengeloos huis voor drugsschuld van vijftig euro, bewoner mist halve hand

Vuurwerkbom politietwente1
Beeld: Politie

Drie vingers moet ze missen na een bomaanslag; de bewoonster van een huis aan de Hengelose Egberstraat. Eind vorig jaar pakte ze een stuk zwaar vuurwerk op, dat bij haar huis naar binnen was gegooid. Naar verluidt om een kleine drugsschuld van vijftig euro.

Naast het letsel aan de hand, raakte de vrouw ook gewond aan gezicht en borst. De vrouw hoorde november vorig jaar 's avonds lawaai in haar slaapkamer. Toen ze ging kijken, zag ze dat een ruit was vernield en er illegaal vuurwerk op haar bed lag. Het vuurwerk ontplofte in haar hand toen ze het naar buiten wilde gooien. Volgens justitie gaat het om een cobra; zwaar, illegaal knalvuurwerk.

Drie verdachten

Voor de aanslag zijn drie mannen opgepakt, waarvan er twee minderjarig waren bij het incident. Een derde verdachte moest zich vandaag voor het eerst in het openbaar voor de rechter vertonen. De man uit Enschede is volgens zijn advocate Nazan Tanoglu "beneden gemiddeld intelligent". Ze wilde dat haar cliënt net als de andere twee verdachten zijn rechtszaak op vrije voeten kan afwachten. "De medeverdachten zijn minderjarig, maar het denkniveau van mijn cliënt is hetzelfde.

"Volgens Tanoglu is de verdachte verslaafd aan drugs en alcohol. "Daar wil hij graag aan werken onder begeleiding." De Enschedeër is volgens haar bezig met het schrijven van een excuusbrief aan het slachtoffer.

Bom

Volgens het OM was het naar binnen gooien van de bom een poging tot doodslag. Het Nederlands Forensisch Instituut is nog bezig met onderzoek naar de kracht van de bom.

De rechtbank heeft beslist dat de Enschedeër nog langer achter tralies bljft. Eén van zijn twee medeverdachten is afgelopen nacht aangehouden, omdat hij de schorsingsvoorwaarden had geschonden. De zaak gaat in juli verder.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.