Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Beelden Rinus Roelofs te bewonderen op Stationsplein

Rinus Roelofs is wereldwijd bekend als kunstenaar, maar in zijn eigen Hengelo kan hij nog gewoon over straat. Dat verandert vast niet wanneer vanaf vrijdag 17 april acht grote beelden van zijn hand enige tijd worden tentoongesteld aan de centrumzijde van het station. Maar het doet wel recht aan zijn faam als driedimensionale volgeling van Escher .

Op initiatief van de Hengelose kunststichting HeArtpool toont Roelofs zes beelden die vorig jaar te zien waren op het plein van Museum CosmoCaixa in Barcelona, aangevuld met twee nieuwe beelden. Deze nieuwe beelden worden momenteel vervaardigd bij Strobos Metaal in Hengelo.
Stichting HeArtpool was onder de indruk van de tentoonstelling in Spanje en nam de organisatie, om het werk in Hengelo te exposeren, op zich. De expositie krijgt de titel: STRUCTUREN - Beelden Buiten .
Met financiële steun van de gemeente Hengelo en Lokaalfonds Hengelo wordt deze expositie mogelijk gemaakt. De beelden worden zijn vanaf 17 april te bewonderen op het Stationsplein.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.