Hengelo

PvdA Hengelo wil antwoorden van college over verloren rechtszaak curator Megahome

Het Hengelose PvdA-raadslid Imdat Yikilmaz wil antwoorden van het college over de rechtszaak die de curator van het failliete bedrijf Megahome heeft aangespannen tegen de gemeente. De curator was van mening dat het veranderen van de bestemmingsplan niet tijdig gemeld was bij hem. De bestuursrechter stelde hem in het gelijk.

457049 alettajacobsstraat
Door de uitspraak moet de Gemeente Hengelo de bouw van de woningen mogelijk maken. De Hengelose gemeenteraad stemde eind 2019 in met het wijzigen van het bestemmingsplan. De PvdA-fractie wil van het college weten wat de consequenties zijn van de verloren rechtszaak.

Het gaat allemaal om een perceel aan Aletta Jacobslaan bij het Gezondheidspark in Hengelo. Het failliete vastgoedbedrijf Megahome, eigenaar van de grond, was van plan om hier 43 woningen te realiseren. De Gemeente Hengelo heeft het bestemmingsplan van de bouwgrond veranderd naar een agrarisch bestemmingsplan, waar niet op gebouwd mag worden. Volgens de curator is hij niet tijdig ingelicht over de bestemmingswijziging. Met een agrarische bestemming is de grond minder waard. Hierop heeft de curator de Gemeente Hengelo voor de rechter gedaagd. Deze stelde de curator dus in het gelijk.
Foto: Google Street View

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.