Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Beeldenexpositie Roelofs eerste aanzet voor blijvend beeldenpark Stationsplein?

457346 20200410 FB00 01 58 07 Still003 2020 08 29 004400

Acht grote beelden van de Hengelose kunstenaar Rinus Roelofs sieren sinds donderdag 16 april het Stationsplein. De kunstenaar, die wereldwijd exposities op zijn naam heeft staan maar in Hengelo relatief onbekend is, krijgt daarmee het podium dat hij verdient en het Stationsplein krijgt de invulling die het verdient, aldus Jan Noltes: Hoe mooi zou het zijn dat er jaarlijks een kunstenaar hier exposeert en dat er steeds een of twee werken achterblijven, zodat dit een echt kunstplein wordt.


Noltes is voorzitter van Stichting HeArtpool. Hij staat samen met cultuurwethouder Bas van Wakeren tevreden toe te kijken als de beelden donderdag worden geplaatst. Van Wakeren: Een jaar geleden kwam Jan Noltes bij mij en vertelde dat er in Barcelona een beeldententoonstelling was met werken van de Hengelose kunstenaar Rinus Roelofs. Of het geen idee was die expositie naar Hengelo te halen? Dat dat nu gelukt is, is prachtig voor Hengelo.

Rinus Roelofs heeft de beelden samen met het Hengelose metaalbedrijf Strobos gemaakt. De zes Barcelonabeelden worden aangevuld met twee gloednieuwe kunstwerken. Jan Noltes: Roelofs is in zijn eigen stad Hengelo niet zo bekend. Dat ligt deels aan hem: hij profileert zichzelf niet zo. Die bescheidenheid siert hem natuurlijk, maar het wordt nu wel tijd dat hij ook in zijn eigen stad gezien wordt.

Noltes: Ik moet de gemeente een compliment maken dat ze de middelen bij elkaar hebben gekregen om dit te realiseren. We zijn soms kritisch op de gemeente, maar er komen in Hengelo soms ook dingen wél voor elkaar. Ja, de gemeente verdient hiermee een schouderklopje.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.