Hengelo

Nieuwe school op oude locatie Gilde College

Attendiz gaat in samenwerking met de gemeente Hengelo een nieuwe school bouwen op de locatie van het onlangs gesloopte Gilde College aan de Bandoengstraat. Er wordt voor nieuwbouw 5,4 miljoen euro beschikbaar gesteld door de gemeente.

457371 NOHNIK impressie hoek Bandoengstraat Weideweg
Leerlingen vanaf 11 jaar oud die van het speciale onderwijs komen, kunnen sociale en werknemersvaardigheden leren op deze nieuwe school. Hiermee kunnen ze zich later redden in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

De nieuwe school zal toegankelijk zijn voor iedereen. Sportvoorzieningen, werkcafés en de buitenspeelplaats kunnen ook door bijvoorbeeld buurtbewoners gebruikt worden. De sheddaken doen herinneren aan de karakteristieke Twentse fabriekshallen uit het verleden.

De school moet een toonbeeld worden van duurzaamheid: er komen zonnepanelen op het dak, warmtepompen zorgen voor een prettig binnenklimaat en driedubbel glas moet in de zomer warmte en in de winter kou buiten houden.

Tot nu toe werd er bij het ontwerp uitgegaan van 140 leerlingen. Het bestuur van Attendiz heeft de architect de opdracht gegeven om voorlopig van 170 leerlingen uit te gaan bij het definitieve ontwerp. Dit hebben ze besloten, omdat bij het Integraal Huisvestingsplan 2017 een daling van het aantal leerlingen bleek. Maar die daling doet zich al twee achtereenvolgende schooljaren niet meer voor. Samen met de gemeente Hengelo wordt hier uiterlijk 1 oktober een definitieve uitspraak over gedaan.

Naar verwachting wordt de school over 2,5 jaar in gebruik genomen.