Hengelo

Harry Koster vanaf nu alleen nog vrijwillig boswachter bij Landschap Overijssel

Ook een boswachter moet een keer stoppen met boswachten. Harry Koster was 40 jaar terreinbeheerder bij Landschap Overijssel en keek vrijdag in de dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag terug op de afgelopen jaren.

459879 kosten 1
Koster zegt zelf dat het werk van een terreinbeheerder de afgelopen jaren aanzienlijk is veranderd. âJij bent bezig met het beheren van natuurterreinen, recreatieve voorzieningen, maaien, onderhoud van bossen en je hebt contact met de gemeente, beheerders en het waterschapâ, vertelt hij. âMaar 40 jaar geleden was het werk veel praktischer. Tegenwoordig vindt er veel meer vooronderzoek plaats, moeten rapporten worden geschreven en subsidie worden aangevraagd. Het is veel bureaucratischerâ, aldus Koster.

Toch houdt hij van zijn werk in Twente dat per toeval tot stand is gekomen. Kosters carrière begon als vogelwachter op Ameland. Daar kwam hij de voormalige rentmeester van Landschap Overijssel tegen die op vakantie was. âWe kwamen in gesprek en hij heeft mij later een functie in Twente aangebodenâ, aldus Koster, die zelf ten zuiden van Enschede woont.

Maar ook na 40 jaar kan en wil Koster niet stoppen: âIk blijf actief bij Landschap Overijssel. Ik ben coördinator voor de gidsen en geef excursies, maar ook opleidingen.â

Landschap Overijssel beheert onder meer het Lonnekermeer, het Kristalbad en 't Elshof bij Hengelo.

Bekijk het hele interview met Harry Koster hier.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.