Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bökkers verzorgt eerste betaalde concert bij Metropool in maanden

460347 metropooljong 2020 08 29 004225 1

Metropool gaat de komende weken langzaam weer opstarten, laat directeur Johan de Jong (foto) weten. De oefenruimtes in Enschede en Hengelo gaan na Pinksteren weer open en muziekcafé en terras volgen in de week van 11 juni. Op uitverkochte zalen zullen we nog even (of langer) moeten wachten. Wel kun je kaarten kopen voor een concert van wat je met enige aktualiteitszin het Nieuwe Normaal zou kunnen noemen ¦

De afgelopen weken hebben we wel wekelijks liveoptredens onder de noemer MetroTV gestreamd op onze kanalen en via 1Twente. Daarbij was tot nu toe geen publiek aanwezig. Vanaf 4 juni gaat dat veranderen, dan zullen er weer zo n twintig mensen bij mogen zijn. Nee, nog geen dertig, we blijven voorlopig aan de voorzichtige kant.

Komende zaterdag gaat Metropool het eerste betaalde concert streamen: een dubbelconcert van Bökkers en De Heinoos à 12,50 euro. Mensen kunnen inmiddels online hun tickets bestellen en vervolgens die avond vanaf 21 uur het concert zien. De Jong: Met name Bökkers heeft een grote fanbase, dus ik verwacht veel bezoekers , maar aantallen durf ik niet te noemen. Omdat mensen zelfs last-minute een kaartje kunnen kopen, weten we pas op het moment dat het concert begint, hoe goed de livestream zal worden bekeken. Of een online concert uitverkocht kan raken? Pas bij vele tienduizenden kijkers zal de techniek mogelijk gaan haperen , lacht De Jong. Om maar aan te geven dat hij dáár niet op rekent.
Beide bands spelen een set met hun eigen grootste hits én nummers van de band aan wie ze allebei schatplichtig zijn: Normaal. Als klap op de vuurpijl spelen Bökkers en De Heinoos ook enkele nummers samen. Het is dat Bökkers er na dit jaar mee stopt, anders had de naam het Nieuwe Normaal niet misstaan voor het gezelschap rond Hendrik Jan Bökkers.
Foto: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.