Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bewoners Else Mausstraat kunnen weer veilig de Hesbeek oversteken

460492 IMG 20200526 WA0005 2020 08 29 004220 1

De bewoners van de Else Mausstraat werden dinsdag 26 mei in alle vroegte gewekt door het geluid van busjes, vrachtwagens, een takelkraan en een grote oplegger, die de straat inreden. Op de oplegger lag de nieuwe brug die de door de Hesbeek in tweeën gedeelde straat moest verbinden. De oude brug was een poos geleden verwijderd, omdat deze gevaarlijk begon te worden als gevolg van houtrot. Op verzoek van de bewoners is toen een noodbrug geplaatst. Na overleg met de Wijkraad Hasseler Es en de wijkbewoners heeft de gemeente ingestemd met de plaatsing van een nieuwe brug.

Dinsdag om 7.30 uur hing het gevaarte in de takels en kon de kraanmachinist de brug naar z n bestemming manoeuvreren. Een kwartier later konden de monteurs over de brug wandelen om de leuningen aan te brengen. De rest van de dag is besteed aan de verankering en afwerking van de toegang op de oevers.
De kinderen in deze buurt kunnen elkaar de komende decennia weer veilig bereiken om te spelen.
Er zijn meer bruggen over de beken in de Hasseler Es die aan vervanging toe zijn. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet gepland.

Foto s en tekst: Arjen Hoogervorst
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.