Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Hengelo

Gemeente geeft gele kaart aan uitbaters volle horecazaken

Nadat op 1 juni de horecaterrassen in Nederland weer geopend zijn voor publiek en de cafés ook weer mondjemaat mensen mochten binnenlaten, is geconstateerd dat het in een aantal Hengelose horecagelegenheden te druk is geweest. De ondernemers zijn daarop aangesproken. Gaan ze nogmaals de fout in, dan zal dat direct consequenties voor hen hebben.

Overigens verliep het de afgelopen weken over het algemeen prima in de Hengelose horeca. De gemeente en de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Hengelo hebben de ervaringen vanaf 1 juni met elkaar gedeeld.
KHN-voorzitter Berto Mulder (foto) is blij met de samenwerking met de gemeente: âVooral zoals dat nu plaatsvindt in het crisisteam binnenstad, waar ook de andere binnenstadspartners deel vanuit maken. De lijntjes zijn kort en dat werkt toch het beste. Ik hoop dat we snel het woord âcrisisâ weg kunnen laten.â
De horeca heeft haar eigen verantwoordelijkheid in het toelaten en aanspreken van haar gasten. De gemeente ziet toe en controleert op naleving van de RIVM-maatregelen. Dit gebeurt door de komende tijd gezamenlijk in te zetten op extra toezicht op straat en in de horecazaken om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.
Het RIVM staat per gelegenheid maximaal 30 gasten toe en mensen moeten te allen tijde 1,5 afstand houden als ze niet tot hetzelfde huishouden behoren.
Foto: 1Twente Hengelo