Hengelo

Welzijnsorganisatie Wijkracht verhuist naar Johannaweg

Wijkracht verhuist van het 'muziekschoolpand' aan de Deldenerstraat naar een pand aan de Johannaweg 26 (foto) in De Nijverheid. Hier was tot voor kort Twinta, de vastgoedtak van zorginstelling Carintreggeland gevestigd. Wijkracht biedt in Hengelo, Borne, Dinkelland, Haaksbergen en Oldenzaal ondersteuning aan inwoners die tijdelijk hulp kunnen gebruiken. In deze gemeenten zijn professionals van Wijkracht op verschillende locaties en in de wijken aanwezig. Aan de Johannaweg in Hengelo zijn de afdelingen financiën, secretariaat, personeelszaken en communicatie vanaf september te vinden.

462107 wijkracht
Naast de mensen van Wijkracht gaan ook medewerkers van Menthol, Hulpdienst Hengelo en Buurtbemiddeling naar het nieuwe onderkomen. Deze instanties zijn onderdeel van of werken nauw samen met Wijkracht.

Het pand aan de Johannaweg is naast een werkplek voor de medewerkers van Wijkracht ook een plek waar inwoners van Hengelo terecht kunnen met vragen en zorgen. Inwoners kunnen binnenlopen of op afspraak met een professional in gesprek gaan.

Wijkracht blijft op verschillende locaties en in buurten en wijken aanwezig in de verschillende gemeenten. Op die manier zijn de professionals en vrijwilligers goed vindbaar en bereikbaar voor inwoners die vragen hebben, informatie, advies of tijdelijke ondersteuning willen.

Wijkracht biedt op verschillende levensgebieden informatie, advies en ondersteuning. Denk aan opvoedondersteuning, maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning, hulp bij financiële problemen, jongerenwerk, vrijwilligerswerk en onafhankelijke cliëntondersteuning. De dienstverlening van Wijkracht is voor iedereen bereikbaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie vindt u op www.wijkracht.nl