Enschede

Woolde kan stemmen voor het beste groene idee in de wijk

Wijkbewoners uit Woolde kunnen tot en met 5 juli stemmen op één van de zes ideeën om hun wijk groener te maken. Stemmen kan via www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen. Met het initiatief âVan Grijs naar Groenâ wil de gemeente Hengelo de komende jaren alle wijken vergroenen. De wijk Woolde is als eerste aan de beurt.

462572 groener woolde
Begin dit jaar heeft de gemeente Hengelo wijkbewoners uit Woolde gevraagd of zij een stuk gemeentegrond wisten dat er nu kaal en grijs uitziet en of zij ideeën hadden over hoe dat veel groener en mooier zou worden. Uiteindelijk zijn er zes bewonersvoorstellen haalbaar en uitvoerbaar gebleken. Nu is het aan alle wijkbewoners van Woolde: zij kunnen stemmen op één idee. In totaal is er 75.000 euro beschikbaar. Op 9 juli wordt de uitslag bekendgemaakt. Het idee of de ideeën met de meeste stemmen die binnen dat bedrag gerealiseerd kunnen worden, worden dit najaar uitgevoerd.

Online stemmen Wijkbewoners kunnen stemmen op de site www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen. In eerste instantie wilde de gemeente Hengelo in mei een grote bewonersavond organiseren, waar wijkbewoners hun stem kenbaar konden maken. Helaas bleek dat door corona niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente Hengelo via de site een alternatief ontwikkeld. Mensen die willen stemmen moeten inloggen via Digi-D, waarna ze met een klik op de knop hun stem kunnen indienen.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.