Enschede

AlienTrick hoopt op een doorstart

AlienTrick Media Creators is woensdag door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. Het faillissement is zelf door het bedrijf aangevraagd om te redden wat gezond is en hiermee een doorstart mogelijk te maken.Â

In juni 2019 was het bedrijf, dat een vestiging in Hengelo en Amsterdam heeft, al genoodzaakt om een reorganisatie aan te kondigen bij het wegvallen van een aantal grote software opdrachtgevers. AlienTrick moest hierdoor met name snijden in haar software afdeling. "Het laatste kwartaal van 2019 laat zien dat dit de goede keuze was," zegt het bedrijf in een verklaring.

"We zaten weer in een gezonde stijgende lijn, boven prognose", aldus eigenaar Arne van Tintelen. De start van 2020 zag er veelbelovend uit, tot 13 maart van dit jaar! Dat het nieuws van Covid-19 roet in de ingezette plannen zou gooien was duidelijk. Er was zeker nog hoop. Met alle maatregelen die beschikbaar werden gesteld kon AlienTrick een heel eind komen in deze periode. Maar in de afgelopen weken werd met name door de cijfers wel duidelijk dat het niet lang houdbaar was en werd het steeds duidelijker dat er wederom een strategische keuze moest worden gemaakt. Nú een faillissement om een gezonde doorstart te kunnen maken."

De directie van het bedrijf gaat met de curator mr. A.C. Blankestijn onderhandelen om te komen tot een doorstart. Om een duurzame doorstart te kunnen maken zal de directie wederom een financiële investering moeten doen, kosten omlaag brengen en de ingezette plannen moeten aanscherpen. "We hebben trouwe opdrachtgevers, van klein tot groot, sommigen al meer dan 10 jaar. Dit geeft vertrouwen in onze inzet voor een doorstart. Daarnaast ben ik nog niet klaar. Ik heb nog genoeg energie om samen met mijn team AlienTrick te helpen aan een mooie toekomst", aldus eigenaar Raymond van Cleef.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.