Enschede

Burgemeester Schelberg met ideeën Hengelose jeugd naar Mark Rutte

Een paar weken terug deed premier Mark Rutte een oproep aan alle kinderen en jongeren om mee te denken over hoe de samenleving er âna coronaâ uit zou moeten zien. In Hengelo wordt nu gehoor gegeven aan die oproep. Via de nieuw ontwikkelde campagne Baas-boven-Baas kunnen jongeren tot een jaar of 14 hun ervaringen en meningen heel gemakkelijk delen via een zogeheten âswipe-appâ.

462950 swipe app
Burgemeester Sander Schelberg richtte ze hierbij tot de Hengelose jeugd: âIk nodig alle jongeren uit via Baas-boven-Baas. Doe mee en grijp je kans om jouw ideeën aan Mark Rutte kenbaar te maken. Dan beloof ik dat ik ze nog voor het zomerreces aan hem zal aanbieden.â

De afgelopen week is een speciaal camerateam op verschillende plekken in Hengelo bij jongeren langs geweest met vragen over de coronatijd. Bijvoorbeeld op het trainingscomplex van FC Twente, bij Metropool, in de binnenstad, op de skatebaan, bij groep 8 van de Titus Brandsmaschool en in klas 2BBL2 van het Storkcollege. Korte fragmenten uit deze interviews verschijnen de komende dagen via onder andere Facebook en Instagram van de gemeente.

De gemeente gaat alle tips, ervaringen en uitkomsten uit de interviews en swipe-app bundelen in één pakkende rapportage, die burgemeester Schelberg binnenkort aanbiedt aan de premier. Op 4 september vindt vervolgens het Baas-boven-Baas ontbijt plaats. Dan geeft de burgemeester een terugkoppeling op alle tips en reacties die zijn binnengekomen.

De gemeente Hengelo gaat de campagne Baas-boven-Baas ook voor andere themaâs inzetten. Schelberg: âDe gemeenteraad heeft in het verleden verschillende moties aangenomen, om jongeren te betrekken bij ons gemeentelijk beleid. Jongeren hebben veel wijsheid in pacht en die geluiden willen we ook in het stadhuis laten binnendringen.â

De app is te vinden op www.baasbovenbaas.app. De vragen gaan onder meer over familie, eenzaamheid, sport, vrijetijd en school in coronatijd. Invullen kan tot en met 5 juli.