Verkeer
Stuur appje
Zoek

UPDATE: Opzet vermoed bij uitbranden auto's achter stadion Heracles Almelo

230414 brand heraclesstadion NU PATRICK WEEGINK
Bij de brand kwam veel rook vrij.
Beeld: Patrick Weegink / News United

Op een parkeerplaats aan de Koedijk in Almelo, direct ten noorden van het Heraclesstadion, zijn tijdens de wedstrijd van Heracles tegen Roda JC meerdere auto's in brand gevlogen. De politie gaat uit van brandstichting. Forensische opsporing gaat hiernaar onderzoek doen. De auto’s zullen mogelijk pas in de loop van zaterdag door een berger afgevoerd worden.

Vertraging

Vijf auto’s zijn door de brand verwoest. Van twee auto’s is de kleur nog te herkennen, de andere drie zijn volledig uitgebrand. Weer vier andere auto’s hebben alleen schade opgelopen door stralingswarmte en zijn mogelijk nog te herstellen.

De brandweer had moeite de vlammen te doven en kreeg assistentie van omliggende korpsen. De brandweer adviseerde om uit de vrijkomende rook te blijven en de hulpdiensten de ruimte te geven.

De eigenaren, die allemaal de door Heracles met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC hebben bijgewoond, zijn na de bluswerkzaamheden door de politie opgevangen. Tijdens het blussen was de parkeerplaats niet toegankelijk. Hierdoor zijn een kleine dertig automobilisten met hun passagiers met vertraging huiswaarts vertrokken.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.