Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe brandweerkazerne in Almelo gaat bijna open

Thumbnail Kazerne Almelo Drone Autos Buiten Zonder Lantarenpaal 1
Beeld: Brandweer Twente

De brandweer in Almelo kan bijna weer terug verhuizen naar het oude adres. De oude brandweerkazerne aan de Brugstraat in Almelo werd in 2021 gesloopt en op dezelfde plek is een nieuwe en moderne kazerne gebouwd.

De nieuwe kazerne is ingericht op 24-uursgebruik en biedt ook plek voor de duikers, de jeugdbrandweer en kantoorpersoneel. Het bijzondere aan de kazerne in Almelo is dat het de enige kazerne in Twente is met het specialisme duiken. De oude slangentoren en de glijpaal zijn bewaard gebleven.

Officiële opening

“De kazerne heeft een prachtige uitstraling, stoer en krachtig. En deze kazerne is klaar voor de toekomst, duurzaam en innovatief gebouwd. Tijd om het pand officieel te openen en open te stellen voor onze inwoners”, zegt brandweercommandant Stephan Wevers. Stephan opent samen met burgermeester Arjen Gerritsen de kazerne. De opening is voor genodigden en vindt plaatst op vrijdag 21 april vanaf 19.30 uur.

Open dag

De Almelose ploegchefs Niels Noordink en Roy Wienk zijn enthousiast: “Uiteraard zijn we trots op onze nieuwe kazerne en dat willen we graag laten zien. We nodigen iedereen uit om op zaterdag 22 april van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje te komen nemen, maar ook om de brandweer te komen beleven.” Tijdens de open dag zijn er in en rondom de kazerne de hele dag door verschillende demonstraties te zien. Vanwege de duiktaak die Almelo voor Twente heeft, is er een duikcontainer waarin demonstraties gegeven worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.