Hengelo

Giants clinics voor Parbedie kinderopvang

Leent zich uitstekend voor een middagje vol spannende en leuke clinics samen met je vriendjes en vriendinnetjes van jouw sport BSO. Goed bekeken en bij Giants stond de poort al om 12.00u open. Vanmiddag werden 25 kidz van Sport BSO Tubantia, samen met hun begeleid(st)ers van Parbedie hartelijk welkom geheten. Waarna zij in sportdeskundige handen werden toevertrouwd. Het jeugdactiviteiten begeleiders team van Giants ging met hen aan de slag. Bijna alle kidz zijn er enâ¦. Het weer zit gelukkig ook mee. In groepjes van 5 of 6 kidz hebben op het tussenveld de jongste kidz onder leiding van Scott en Esther, de volgende 3 clinics meegedaan: Estafette lopen met bal, oranje Pylon omgooien van de bucket en vooral: heel erg ver en precies vergooien. Op het hoofdveld werd een Baseball5 clinic verzorgd door Yoeri en Leighia samen. Er werd goed geluisterd en al spelend werd het spel aan de kidz duidelijk gemaakt. Dat werd dus al heel snel een heuse wedstrijd.

464722 honkbal
Door Esther Laurens | HSV Giants

De kidz kregen bv ook uitdagingen om een Baseball5-bal ver te gooien, om deze te leren vangen, (hoog / laag) verwerken. Best lastig, daarna volgden er nog 3 balvaardigheidsdrills, in competitie verband. Op het hoofdveld waren al 2 Baseball5 veldjes uitgelegd, met looprichting aangegeven door pads. Tijdens de clinic konden er op 3 vaardigheidsdrills punten bij elkaar gesprokkeld worden.

De scores op alle 6 onderdelen zijn telkens door de begeleiders bijgehouden en achteraf bij elkaar opgeteld. De andere kidz kregen instructie op het hoofdveld en werden gecoacht om met slimme trucjes, het hun tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken. Dat wil zeggen, om te scoren in het Baseball5 spelletje. Het spelletje werd heel eerlijk gespeeld, net als in het echte honkbal. Zo moesten de kidz vanmiddag slaan, honken lopen (sprintjes trekken), en de honken aanraken om te kunnen scoren! Iedereen is tenminste 2 keer per wedstrijd aan slag geweest, om het voor iedereen spannend te maken en voor iedereen gelijke kansen te verzekeren.

Het team van de winnaars kreeg als eerste de traktatie en een kleine attentie. Uiteindelijk kreeg natuurlijk iedereen dat. In de pauzes en na afloop was er voor iedereen lekkere limonade en een traktatie. Dion van Parbedie verzekert ons: er is NU al een jongeman van Parbedie sport BSO, die supergraag op honkbal wil. Dion heeft van Giants stempelkaartjes meegekregen om aan ouders uit te delen. Als kinderen misschien op Beeball willen, kunnen ze eerst 4x gratis meetrainen. Gewoon, om te zien of het wat voor hun is. Van harte welkom kidz van Parbedie, Dion, collega begeleid(st) ers, weer bijzondere dank voor deze gezellige, sportieve middag bij Giants op sportpark Slangenbeek.