Verkeer
Stuur appje
Zoek

Mini-keukenhof in Almelo: 11.000 tulpen in de binnenstad

20230413 Gert Pezij tulpen koornmarkt
Gert Pezij staat bij de zee van tulpen
Beeld: 1Twente / Inger Bosman

Voor de vijfde keer op een rij schenkt Almelose bloemenkweker Gert Pezij bakken vol tulpen aan 'zijn stad'. Deze zijn vanaf donderdag te vinden op de Koornmarkt en de Grotestraat. "Het zijn zo'n 11.000 tulpen verdeeld over 25 soorten", aldus Pezij.

Vijf jaar geleden had Gert Pezij van kwekerij GP Plants tulpen over van zijn tulpenshow in Singapore. Hij besloot de overgebleven tulpen op de Koornmarkt van Almelo uit te stallen om de boel op te vrolijken. "Dit was zo'n succes en zo fleurig, dat ik er nu een traditie van heb gemaakt", aldus Pezij. Ieder voorjaar wordt de binnenstad van Almelo opgefleurd met zijn bloemen.

Grotestraat ook vol

Op het plein komt een bankje te staan zodat Almeloërs en toeristen kunnen genieten van de bloemenzee. Niet alleen de Koornmarkt staat vol tulpen, ook de Grotestraat wordt op donderdag gevuld met de bloemen. "Het zijn echt hele kleurrijke en fleurige bloemen. Mensen die door de binnenstad lopen, worden er vrolijk van. Het maakt de stad aantrekkelijker voor toeristen", zegt Pezij.

Drie weken

"De tulpen staan symbool voor het begin van het voorjaar. Het maakt Almelo leuker, er is meer te doen", zegt Pezij. De 11.000 tulpen zijn zo'n drie weken te bewonderen, dan komen er weer andere bloemen in de bakken van GP Plants.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.