Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jan Streuer over aanstelling Oosting: 'Vrij snel duidelijk dat het Joseph moest worden'

Wat al even in de lucht hing, werd woensdag bevestigd: Joseph Oosting wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De club had twee kandidaten op het oog om Ron Jans op te volgen. Volgens technisch directeur Jan Streuer was de keuze snel gemaakt.

Dat kwam mede doordat de andere kandidaat, Peter Bosz, meer tijd wilde. Hij liet pas geleden in het programma Rondo weten op een 'grotere club dan FC Twente' te willen wachten. In Enschede wilden ze daar niet op wachten en dus bleef er met Oosting één topfavoriet over.

20230412 Joseph Oosting Pieter van der Woude Orange Pictures
Lees ook
Joseph Oosting nieuwe trainer FC Twente: 'Denk dat de club bij me past'

Aantrekkelijk voetbal

Bij FC Twente zijn ze onder de indruk van wat Oosting de afgelopen seizoenen bij RKC Waalwijk heeft gedaan. Streuer: "Hij heeft daar de laatste twee jaren uitstekend werk neergezet en RKC is zeker niet de makkelijkste club. Ze hebben een hele lage begroting, dus ze moeten het met spelers doen die al de nodige problemen hebben gehad bij andere clubs. Daar heeft hij een heel goed team van gemaakt."

Ook is de verwachting dat hij FC Twente aanvallend laat voetballen. "We willen een trainer die aantrekkelijk voetbal wil spelen. Je wil ook iedere wedstrijd winnen, maar het is ook van belang om te spelen zoals de mensen graag willen hier bij de club."

Drentse roots

En dan zijn er nog de Drentse roots van Oosting waardoor Streuer denkt dat de trainer op zijn plek zal zijn in Enschede. "Hij komt min of meer uit de regio, dus wij denken dat hij goed gaat passen. Maar je moet altijd afwachten. De resultaten zijn bepalend."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.