Verkeer
Stuur appje
Zoek

Joseph Oosting nieuwe trainer FC Twente: 'Denk dat de club bij me past'

20230412 Joseph Oosting Pieter van der Woude Orange Pictures
Beeld: Pieter van der Woude/Orange Pictures

Het is officieel: Joseph Oosting is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van FC Twente. De opvolger van Ron Jans heeft een contract getekend tot medio 2025 met de optie voor nog een seizoen. Hij is nu nog trainer van RKC Waalwijk.

“Ik ben er enorm trots op om komend seizoen trainer van FC Twente te zijn", zegt Oosting op de website van FC Twente. "Ik kom uit Noordoost Nederland en daar is FC Twente ook een begrip, een grote club met een enorme supportersschare. De wedstrijden in De Grolsch Veste zijn altijd fantastisch."

'Club van de regio'

Hij vervolgt: "FC Twente heeft de laatste jaren weer stappen gemaakt en de ambities die de club heeft spreken mij enorm aan. Aan de verdere ontwikkeling van de club wil ik graag een bijdrage leveren. Bij FC Twente werken vraagt meer dan 100%, die verantwoordelijkheid voel ik. FC Twente is een club van de regio en het volk, ik denk dat de club bij mij past.”

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de komst van Oosting. "Hij heeft vorig seizoen uitstekend werk geleverd bij RKC en ook dit jaar zijn de resultaten goed. Naast de resultaten laat Oosting zien dat hij staat voor aantrekkelijk voetbal. Naarmate het seizoen vordert, wordt het team beter en ontwikkelen de spelers zich individueel."

“De wedstrijden in De Grolsch Veste zijn altijd fantastisch”

"Arnold Bruggink en ik hebben prima gesprekken gevoerd met Oosting en we denken met hem de ideale trainer voor FC Twente te hebben gevonden. We gaan nu met Joseph verder invulling geven aan de staf.”

Oosting wordt na afloop van het huidige seizoen gepresenteerd bij FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.