Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wiebes: €œVoldoende perspectief voor eventuele vervangende werkgelegenheid voor de medewerkers Eaton"

466417 eaton 2020 08 29 003702

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken vindt dat er voldoende arbeidsperspectief is voor de wegbezuinigde werknemers van Eaton in Hengelo. Dat zegt de minister als antwoord op Kamervragen van het CDA en de SP.

Volgens Wiebes is de industriële werkgelegenheid in Twente de laatste jaren flink gegroeid, de industriële werkgelegenheid in Twente was de afgelopen jaren groter dan het aanbod van beschikbaar personeel: Alhoewel op dit moment de impact van de coronacrisis onduidelijk is, biedt dat naar ik verwacht een voldoende perspectief voor eventuele vervangende werkgelegenheid voor de medewerkers van Eaton , aldus de minister.

Eaton is een van oorsprong Amerikaans techniekbedrijf dat allerlei elektronische componenten maakt. Er verdwijnen 240 vaste arbeidsplaatsen en 60 flexwerkplekken uit Hengelo. Het gaat vooral om banen in de productie. Eaton hevelt een deel van de productie over naar landen als Turkije en Hongarije, waar de lonen lager liggen. De vestiging in Hengelo gaat zich vooral richten op gespecialiseerde productie.

Eaton is niet het enige bedrijf dat een deel van de productie verplaatst naar het buitenland; eerder dit jaar werd bekend dat Apollo Vredestein een deel van de productie verplaatst naar Hongarije. Daar verdwijnen 686 banen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.