Enschede
Hengelo

Eindelijk weer wedstrijden amateurvoetbal: iedereen is welkom, maar wel op basis van RIVM-maatregelen

Senioren mogen weer wedstrijden spelen bij de amateurverenigingen in Twente. Er mocht al beperkt getraind worden, maar de geoefende kunsten konden niet in praktijk worden gebracht. Volgende week start het amateurseizoen en zal de bal weer gaan rollen.

Lege tribunes? Geen biertje na de wedstrijd? Sara Nijenhuis, voorzitter van V.V. Rigtersbleek in Enschede weet hoe het vanaf volgende week eruit gaat zien: “Overal wordt over nagedacht. Hoe ontvang je bezoekers en spelers van de tegenpartij, waar plaats je die? Uiteindelijk hebben we er nu voor gekozen om de tribune te openen. Maar dan moet alles wel met een afstand van de bekende anderhalvemeter gebeuren.”

Geen ouders

Geen makkelijke keuzes voor de voorzitter. Ook de vraag over aanwezige ouders tijdens wedstrijden is en blijft een lastige kwestie. “Kunnen we ouders bijvoorbeeld toelaten in de cabines om hun kinderen te helpen? Nee, ik denk dat ik hiervoor niet ga kiezen”, laat Nijenhuis weten. Deze beslissingen zijn lastig. Dat geeft Nijenhuis toe. “Het is maatwerk. Er wordt vanuit de overheid niet gezegd wat de clubs moeten doen. Dat moeten we zelf doen, op basis van de RIVM-maatregelen.”

Sfeer

De oplossingen zijn niet optimaal. Dat weet ook Nijenhuis. “Maar we proberen wel een beetje sfeer te creëren. Zingen is bijvoorbeeld niet toegestaan, dus hebben we ervoor gekozen om een paar goede knallers te draaien. Iedereen heeft er wel weer zin in.”