Enschede
Hengelo

ROC van Twente houdt zomerschool voor nieuwe studenten

Voor veel mbo-studenten is dit de laatste week van de vakantie. Terwijl de meeste jongeren nog even genieten van hun laatste vrije week, zitten sommige leeftijdsgenoten al in de schoolbanken. Bij het ROC van Twente houden ze een zomerschool om nieuwe studenten op een aantal vakken bij te spijkeren.

De zomerschool is in het leven geroepen om vmbo-kaderstudenten beter voor te bereiden op hun niveau 4 opleiding. Steeds vaker stromen leerlingen van het vmbo-k door naar een mbo-4 opleiding. Bij sommige studenten is er een niveauverschil vergeleken met de studenten die van de mavo komen: “Mijn collega’s van wiskunde willen het liefst dat de leerlingen op een ongeveer gelijk niveau beginnen aan de lessen”, zegt Henk Nieuwenhuis, coördinator van de zomerschool. Volgens Nieuwenhuis is een te groot verschil van beginniveau niet handig. “Vorig jaar vroegen wij de deelnemers naar hun ervaringen, zij gaven aan dat ze er echt iets aan hebben gehad.”

Voor de 16-jarige Noa Schmidt uit Hengelo is de zomerschool een goede uitkomst: “Ik weet van mij zelf dat ik vakken met getallen best lastig vind.” De Hengelose start volgende week aan de opleiding interieuradviseur.