Enschede

Wat gaat er gebeuren in nieuwe woonlocatie Cromhoffpark in Enschede? Dit najaar wordt meer duidelijk

Er wordt hard gewerkt aan plannen voor de ontwikkeling van het Cromhoffpark tot nieuwe woonlocatie. In het najaar wordt er meer duidelijk.


466548 wegener
Cromhoffpark © Carlo ter Ellen (TC Tubantia)

Het grote Cromhoffpark-terrein wordt begrensd door De Zuiderval, de Getfertsingel, de Burgemeester Van Veenlaan en de Wethouder Beversstraat.

De gemeente heeft al jaren de wens om het Cromhoffpark, waarvan het Louwers Beckerterrein en de Wegenerlocatie onderdeel zijn, te veranderen in een duurzame en natuurvriendelijke woonlocatie. Voor een aantal bedrijfsgebouwen op het Louwers Beckerterrein is inmiddels een sloopvergunning aangevraagd.

Tegenover het Cromhoffspark verrijst op het terrein dat wordt omsloten door de Getfertsingel, Zuiderval en Cromhoffsbleekweg langzaam maar zeker al een nieuwe, eveneens duurzame wijk: het Janninkkwartier.

Eerste studies gestart

Op initiatief van verschillende eigenaren in het gebied werkt de gemeente nu aan een integrale toekomstvisie voor het Cromhoffspark. De eerste studies en onderzoeken zijn gestart. Dit najaar hoopt de gemeente met concretere plannen te komen.