Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rai Vloet krijgt 2,5 jaar cel voor ongeval waarbij Gio (4) omkwam

20230403 cel gevangenis Rai Vloet
Beeld: Unsplash

Rai Vloet krijgt 2,5 jaar cel voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. De oud-Heraclied had te veel gedronken en reed roekeloos toen het mis ging in november 2021. De rechtbank geeft hem ook een rijontzegging voor vier jaar. Dat meldt RTV Oost.

De celstraf die de rechtbank oplegt is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie; de officier van justitie eiste 3,5 jaar celstraf.

Volgens Omroep West was Vloet niet aanwezig bij de uitspraak. De rechter oordeelt dat er voldoende bewijs is dat Vloet te hard reed en zonder te remmen tegen de auto van de familie van Gio botste. Ook had de voetballer te veel alcohol gedronken. "Hij reed met een zeer onverantwoord hoge snelheid", zei de rechter.

Berouw

De rechter weegt strafverlichtend mee dat Vloet tijdens de inhoudelijke behandeling berouw toonde. Verder heeft de media-aandacht gevolgen gehad voor zijn carrière als profvoetballer. De rechter legt daarom een lagere straf op dan het OM eiste.

De middenvelder voetbalt tegenwoordig voor het Russische FK Oeral. Nederland was volgens hem 'onbewoonbaar' geworden. De ouders van Gio waren vanmiddag niet bij de uitspraak aanwezig. De moeder van de kleuter zei eerder tijdens haar spreekrecht: "Die nacht heb jij een bewuste keuze gemaakt om onder invloed achter het stuur te zitten, te ontkennen dat je de bestuurder was en later te vertrekken naar Kazachstan."

Te veel gedronken

Rai Vloet was vlak voor het ongeval op een feestje in Amsterdam, verklaarde hij twee weken geleden in de rechtbank. Toen het feest was afgelopen wilde hij met een vriend naar Rotterdam. "En zonder na te denken stap je dan de auto in en ga je rijden." De voetballer had op dat moment drie glazen sterke drank op, bekende hij.

Pexels caio 46277 snelweg
Lees ook
Rai Vloet hangt jarenlange celstraf boven het hoofd voor ongeval waarbij Gio (4) omkwam

Kazachstan

De oud-Heraclied reed met hoge snelheid toen het ongeval gebeurde. De politie heeft de auto onderzocht en ontdekte dat er snelheden van 203 kilometer per uur zijn bereikt. Een getuige zegt dat hij vlak voor het ongeval 'in een flits' werd ingehaald door iemand die maar bleef accelereren. Even later stond diezelfde auto tegen de middengeleider.

Vloet keerde een paar weken na het ongeval al terug bij Heracles, wat toen voor veel discussie zorgde. Toen uitkwam dat hij had gelogen schorste de club hem, waarna de middenvelder vertrok naar Astana in Kazachstan.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.