Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Winst of verlies tegen Frankrijk: Marokkaanse gemeenschap Enschede gaat samen feesten

Van New York tot Enschede. Over de hele wereld staan de Marokkanen op de tafels voor hun elftal dat vanavond tegen Frankrijk speelt. “We winnen met 2-0”, voorspelt Brahim Tiberkanine. Hij zit vanavond samen met 150 andere Enschedese Marokkanen in de Wilhelminastraat voor de tv-schermen en viert de halve finale van het WK in Quatar. “Winst of verlies. We gaan feesten”, vertelt hij in Studio Balengebouw.

“De burgemeester komt ook”, vertelt hij. “En jullie zijn ook welkom”, vervolgt hij. Dat maakt dat vanavond verslaggever Ernst Bergboer met camera de verrichtingen van het Marokkaanse elftal gaat volgen samen met de Marokkaanse vereniging. “Ik ben gespannen en het is zweten”, vertelt Brahim. “We zijn zover gekomen. De hele Marokkaanse wereld staat op z’n kop. Het leeft enorm, want het is 36 jaar geleden dat ons elftal wat heeft bereikt.”

Pakken die winst

Het is nagels bijten, tussen hoop en vrees leven en vooraf bijna zeker weten dat het Marokkaanse elftal van Frankrijk gaat winnen. “Frankrijk verslaan, pakken die winst”, aldus de Enschedeër. Hij heeft er eigenlijk geen woorden voor wat de prestatie van zijn elftal voor hem betekent. “Bijzonder en bizar wat ze hebben bereikt. De sfeer is te vergelijken met wat er gebeurde in Brazilië toen ze wereldkampioen werden.”

Feesten in Wesselerbrink

Vanavond wordt voorlopig het feest van hun leven gevierd, want stel je voor dat het Marokkaanse elftal wint en in de finale komt. Na de wedstrijd wordt door de groep een toer door de stad gemaakt. “We stoppen en feesten in de Wesselerbrink en bij McDonalds bij de Zuiderval. Als we van Frankrijk winnen, moeten we tegen Argentinië. Ik hoop dat Messi dan geblesseerd is.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.